Voor een APK in Arnhem bent u bij ons aan het juiste adres. Deze Algemene Periodieke Keuring van uw auto laat u bij ons op deskundig wijze en tegen een scherp tarief uitvoeren. RobelMobiel keurt alle voertuigen tot 3.500kg. Zo is uw camper ook bij ons welkom. 

Het laten uitvoeren van de keuring gebeurt op een zorgvuldige en efficiënte wijze. Ook wacht u nooit langer dan nodig. Door onze heldere communicatie weet u dan ook direct waar u aan toe bent. De APK is wettelijk verplicht om de verkeersveiligheid te bevorderen en staat los van het standaard auto onderhoud. 

Op welke punten wordt uw voertuig gekeurd tijdens APK keuring in Arnhem?

Tijdens de APK keuring in Arnhem let onze keurmeester op de belangrijkste onderdelen om vervolgens weer veilig met uw voertuig de weg op te kunnen. Zo controleren wij de volgende onderdelen: de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie. Daarnaast worden de uitlaatgassen ook getest. Zo bent u verzekerd van een altijd uitgebreide APK check, uitgevoerd door deskundige monteurs. Wij keuren de auto, busje of camper en melden deze weer af bij de RDW. Voordat u het weet staat uw voertuig weer klaar en is deze weer voor een jaar voorzien van de verplichte keuring. 

Maak een afspraak

Het uitstellen van het onderhoud aan uw auto is geen verstandige manier van bezuinigen. Uitstel kan u namelijk uiteindelijk meer kosten opleveren. Het uitstellen van een apk keuring kan een hoge boete opleveren. Laat daarom niet alleen de APK keuring in Arnhem bij ons uitvoeren maar ook op tijd het onderhoud aan uw voertuig. U heeft al een APK keuring vanaf 29,50 euro! Plan daarom hier een afspraak in bij RobelMobiel. Ons team van specialisten staat klaar om een uitgebreide keuring voor u uit te voeren. 

CONTROLEER SNEL DE APK DATUM VAN UW VOERTUIG

controleer apk datum

MAAK ONLINE EEN APK AFSPRAAK BIJ ROBELMOBIEL IN ARNHEM

Afspraak APK Arnhem

Wanneer APK

Wanneer moet een auto eigenlijk worden gekeurd? Onderstaand overzicht laat zien wanneer en met welke interval een auto gekeurd moet worden. APK Arnhem, laat uw auto voordelig en deskundig beoordelen door RobelMobiel.

VoertuigsoortDatum eerste toelatingBrandstofsoortkeuren?
Personenauto’s (met een ledig gewicht tot en met 3.500 kg) en lichte bedrijfsauto’s (met een maximaal toegestane massa tot en met 3.500 kg)Driewielige motorvoertuigen boven de 400 kg en met een ledig gewicht tot en met 3.500 kg.Na 1 januari 2005Benzine, alcohol en/of elektromotorEerste APK na 4 jaar (voor vervaldatum APK), daarna twee keer na 2 jaar (voor vervaldatum APK), daarna elk jaar (voor vervaldatum APK)
Na 1 januari 2005Diesel, gas of anders (evt.in combinatie met elektrisch)Eerste APK na 3 jaar (voor de vervaldatum APK), daarna elk jaar (voor vervaldatum APK)
Vóór 1 januari 2005, voertuig niet ouder dan 30 jaarAlle soortenEerste APK na 3 jaar (voor vervaldatum APK), daarna elk jaar (voor vervaldatum APK)
Voertuig 30 jaar of ouderAlle soortenEens per 2 jaar (voor vervaldatum APK)
Vóór 1 januari 1960Alle soortenGeen APK-plicht
Zware voertuigen (boven de 3.500 kg)Na 1 januari 1960Alle soortenElk jaar APK (voor de vervaldatum)
Vóór 1 januari 1960Alle soortenGeen APK-plicht
Bijzondere voertuigen (taxi, ambulance, bus, vervoer gevaarlijke stoffen)Alle toelatingsdataAlle soortenElk jaar APK


Roetmeting

Auto’s met een dieselmotor en met een bouwjaar van 1980 of later ondergaan bij de APK een roetmeting. Hierbij wordt de hoeveelheid roet die de auto uitstoot gecontroleerd door de motor onbelast en vol gas te laten draaien en hierbij optisch de roethoeveelheid te meten. De meting duurt maar een paar seconden maar moet succesvol worden uitgevoerd alvorens goed bevonden te worden. Motoren uitgerust met Comprexlader zijn uitgesloten van de roetmeting.


Kilometerstand

De registratie van de kilometerstand van auto’s is sinds 1999 een wettelijk verplicht onderdeel van de APK. Deze kilometerstand wordt geregistreerd in de databank van de Stichting Nationale Auto Pas (NAP). De kilometerstand wordt niet alleen bij keuringen, maar ook bij onderhoud, reparaties of taxaties geregistreerd. De kilometerstanden worden in de NAP geregistreerd om fraude met kilometerstanden te voorkomen en daarmee bij te dragen aan een grotere zekerheid over gebruikte auto’s.


Viergasmeting

Auto’s met een benzine- of lpg-motor met een ‘geregelde’ katalysator én met een bouwjaar van 1993 of later moeten een zogenaamde viergasmeting ondergaan. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt. En als dat wel zo is dan is mogelijk de katalysator defect die de meeste schadelijke stoffen filtert.


Wilt u uw auto, bestelwagen of camper goedkoop en deskundig laten keuren maak dan een afspraak in Arnhem bij RobelMobiel.