airco service arnhem

Een airco reparatie of onderhoud is belangrijker dan u denkt. De airco zorgt er namelijk voor dat u comfortabel en ontspannen achter het stuur zit. Doordat de temperatuur in uw auto aangenaam is, blijft u alert en geconcentreerd. Daarnaast zorgt de airco dat uw ramen niet beslaan. Om te zorgen dat de airco goed blijft werken, is het belangrijk om deze regelmatig te laten controleren, onderhoud inplannen en eventueel een airco reparatie uit te laten voeren. Daarvoor kunt u bij ons de airco check laten doen.

Laat een airco reparatie bij ons uitvoeren

Een airco reparatie kunt u al snel en gemakkelijk inplannen. Maar hoe werkt de airco nou precies? Een airco kan zijn werk goed doen door het koudemiddel in het systeem. Maar wist u dat het koudemiddel van uw airco jaarlijks wel tot ongeveer 10% verliest? Een airco zal na verloop van tijd dus steeds minder gaan koelen. Het koudemiddel in het aircosysteem heeft ook als functie om alle draaiende onderdelen te smeren. Wanneer er te veel koudemiddel ontsnapt, zal het systeem drooglopen. Hierdoor wordt de kans op complicaties groter en daarom is het aan te raden om op tijd een airco onderhoud uit te voeren. Anders kan dit namelijk voor hoge en onnodige airco reparatiekosten zorgen.

Airco onderhoud en airco reparatie

Bij RobelMobiel zorgen we ervoor dat uw airco optimaal blijft werken. Daarom kunt u bij ons terecht voor een airco onderhoud, maar ook een airco reparatie. We bieden u de volgende airco onderhouds- en controlebeurten

 • Airco Check
 • Airco Onderhoudsbeurt
 • Airco Geurbehandeling

Wij adviseren om de airco check jaarlijks uit te laten voeren. De airco onderhoudsbeurt kan het beste iedere twee jaar gedaan worden. Wanneer een airco reparatie nodig is, raden wij aan om deze dan zo snel mogelijk uit te laten voeren. 

Airco check  €19,95

Tijdens de airco check controleren we het systeem op de volgende punten:

 • Werking van het systeem
 • Conditie pollenfilter
 • Uitstroomtemperatuur
 • Visuele inspectie van de hoofdonderdelen op lekkage
Airco onderhoudsbeurt al vanaf €69,95 afhankelijk van de vul hoeveelheid

Naast dat we hier controleren op alle punten uit de airco check, voeren wij ook de volgende werkzaamheden uit:

 • Lektest
 • Vullen nieuw koudemiddel
Airco geurbehandeling € 29,95

Na verloop van tijd kan uw airco gaan stinken. U zult dan een muffe geur in de auto ruiken. Dit komt doordat tijdens het gebruik van de airco bacteriën en schimmels in het systeem terecht komen. Om dit te verhelpen kunnen wij de airco voor u reinigen. De airco geurbehandeling kan natuurlijk op preventief uitgevoerd worden.

Onze aircospecialisten bij RobelMobiel zorgen ervoor dat uw airco in optimale conditie blijft. Zo voorkomt u dure airco reparaties en nare luchtjes die bijvoorbeeld geïrriteerde luchtwegen kunnen veroorzaken. Daarom hebben wij bij RobelMobiel een speciale controle- en onderhoudsprogramma voor aircosystemen en gaan wij zorgvuldig voor u aan de slag met een airco reparatie. 

airco check

Tips voor gebruik van de airco

Meer weten over hoe u uw eigen airco het best kunt gebruiken? Wij geven u graag handige tips waarmee u de airco optimaal verbruikt, en het brandstof verminderd.

 • Gebruik uw airco regelmatig. In de zomer zorgt u hiermee voor een aangename temperatuur en in de winter verdwijnen beslagen ramen snel.
 • Zet in de zomer na stilstand van uw auto eerst alle ramen tijdelijk open, zodat de hete lucht direct kan ontsnappen. Uw auto is hierdoor sneller koel en het scheelt aanzienlijk in de brandstofkosten doordat de airco veel minder hard hoeft te werken.
 • Zet de airco vijf minuten voor aankomst op uw bestemming uit. Dit voorkomt aangroei van bacteriën en schimmels op de verdamper.

Naast een airco reparatie, kunt u bij ons ook terecht voor uw camper onderhoud.